Festlighet på egen hand

Fest- och eventhantering, och problemet med dessa, skrev vi om rätt så nyligen och nu är det dags igen. Att arrangera en fest eller större tillställning är en utmaning, det har vi redan slagit fast, och den enklaste lösningen är att anlita ett företag som sköter jobbet åt en. Men även om det innebär att man får ett professionellt och väl genomfört arrangemang så innebär det inte att man bara kan luta sig tillbaka och göra ingenting. För att det hela ska fungera så krävs ju också att de som ska bjudas in verkligen blir inbjudna, och får all den information som krävs. Exempelvis när och var festen eller evenemanget ska hållas. Det är en liten detalj, det medges, men i allmänhet blir fester mer lyckade om de inbjudna faktiskt hittar dit, och på rätt tidpunkt också.

Eventverktyg
Det finns hjälp att få i form av olika verktyg som hjälper en att hantera biljettförsäljning och liknande. Ett bra exempel är Magnet, http://www.magnetevents.se/, eftersom det passar både för större evenemang och mindre. Att skaffa sig ett stort och dyrt verktyg för eventhantering är inte så vettigt om man nu inte regelbundet ska anordna fester och evenemang som kan bli svåra att överblicka. Magnet är dock väldigt skalbart, och för dig som inte har så stora behov blir det också billigt – priset anpassas nämligen efter storlek på evenemang. Det gör att man kan använda magnet med gott samvete utan att oroa sig för att det kommer att bli för dyrt.

Den hjälp det ger för att hålla ordning och reda runt fest och evenemang är dock värd mycket, och Magnet är också lätt att använda. Man behöver alltså inte lägga ner så värst mycket tid på att sätta sig in i det för att kunna utnyttja det. Med andra ord, perfekt för den som arrangerar evenemang då och då, men inte så ofta. Även om det fungerar lika bra för regelbundet och kontinuerligt användande.