Sommar, golf och skydd

Golfbanorna börjar komma igång ordentligt för säsongen, och det är ju inte en sekund för tidigt. I södra Sverige har flera redan hållit igång ett tag, medan det som bekant tar lite längre tid uppe i norr. Men nu (eller i alla fall snart) så ska väl alla golfbanor vara igång, och det blir dags att bege sig ut i solskenet och gå några rundor. Vi ska väl försöka hinna med ett antal golfbanor runtom i landet, och kanske även utanför det, i år och skriva lite om dem, vilka som är bra, vilka som är OK, och vilka som är toppen (vi vill ju helst inte tro att det finns några dåliga golfbanor i landet, men risken finns kanske att vi blir besvikna!).

Ute i solen
Att spendera en hel dag ute på golfbanan är något som de flesta av oss ser fram emot i sommar, men det är inte utan att det kan ha sina risker. Fem timmar eller mer ute i gassande solsken kan ge visst obehag. Solsken är bra, men för mycket av den varan, speciellt i början av sommaren, kan vara mindre lyckat. Det gäller alltså att skydda sig på olika vis. Solskydd för ansiktet, och om så krävs andra delar av kroppen, bör man alltså tänka på när man ska ge sig ut på golfbanan och solen skiner som om den aldrig gjort annat. Solskydd av olika slag finns hos exempelvis finamig.se, och kostar inte speciellt mycket heller. Dessutom finns där olika produkter att använda om man ändå skulle blivit solbränd, för att lindra.

Det är också inte bara för att slippa bli rödbränd som man bör ha på sig solskydd: det finns ett allvarligare skäl. Hudcancer är inte att leka med, och orsakas av solens UV-strålar. Det, om inte annat, är ett bra skäl att använda solskydd!