Vi börjar få kläm på det här

Golfsäsongen är och vi har hunnit med ett femtiotal rundor redan nu. Det varierar från snabba niohålsvändor mellan arbetsdagens avslut (och ibland lite tidigare, schhhh – säg inget till chefen) via arton hål och till och med det dubbla vid ett par tillfällen. Som vanligt är det tufft att komma igång och poängen är inte i närheten av att orsaka en sänkning under någon av de tjugofem till trettio första turerna runt bunkrar och vattenhinder. I alla fall oftast runt, våra bollar har landat i både vatten och sand, vissa har landat utanför banan och några har vi helt enkelt inte någon aning om var de landade – om de ens har gjort det ännu.

Årets trend – påsklämmor
Går man mer än nio hål så kräver det att man fyller på energi under tiden. Inget förstör ett potentiellt sänkande score som att tappa energi med fem hål kvar och dra på sig ett onödigt streck. Ni vet ett sådant där streck som på en gång nedgraderar birdies och par från värdefulla till värdelösa.
Det vanligaste mellanmål vi har med oss är mackor men även den hel del olika blandningar av nötter, russin och torkad frukt. Gemensamt för dessa är att vi förvarar dem i plastpåsar innan det är dags att sätta i sig godsakerna. Påsarna stängs självklart med påsklämmor och nu har vi kommit på ett litet side bet innehållande dessa.

Gratis lunch
Det är relativt enkelt och går till såhär; Vi är oftast fyra som spelar och vi har alla påsklämmor i fyra olika färger. Blå, vit, röd och grön. Ingen får tala om i förväg vilken färg på påsklämma man väljer och om någon lyckas pricka in en unik färg, d.v.s är helt ensam om att ha till exempel grön påsklämma får de övriga bjuda honom på lunch. Hos www.klammor.se hittar ni mängder med billiga klämmor i olika färger.